HU | RO | EN

Fapados Kultúr Kávézó

Cafea. Artă. Relaxare.

#specialităţi de cafea #loc de colaborare #cafea Semiramis #OrienTea

Pe scurt. Fapados: pentru că nu este industrial, pentru că este accesibil și bun, pentru că este uman.

Ce înseamnă?

Fapados în maghiară are două semnificații: literal înseamnă bancă de lemn, iar la figurat este ceva confortabil, dar care nu costă prea mult. Ceva confortabil, prietenos, primitor, ca şi cafeneaua noastră.

De unde provine?

Din sprijinul talentelor… Din dorinţa de a răspunde la întrebarea: cum ajutăm tinerele talentele? Din ideea de a crea o cafenea care funcționează ca un spațiu comunitar care, alături de o multitudine de funcții, ar putea fi şi un loc pentru descoperirea, formarea și sprijinul talentelor. Astfel, s-a născut cafeneaua, ca spațiu comunitar.

Prin crearea cafenelei Fapados CulturCafé, dorim să oferim un mediu creativ și posibilitatea de a se exprima pentru artişti, o cafea bună pentru iubitorii de cafea și, de fapt, o atmosferă plăcută și relaxată pentru toată lumea. Cafeneaua este la 10 minute de mers pe jos de centru, ceea ce este suficient pentru a părăsi agitația orașului. Amenajarea interioară și spațiul din grădină oferă locul ideal pentru cei care lucrează de acasă, pentru întâlniri de afaceri, familii cu copii mici sau mari sau pentru orice persoană care îşi doreşte să se îndepărteze puţin de zgomot. Aceasta este oferta pentru orele de dimineață, iar după-amiaza avem programe pentru iubitorii de artă: luni mUzică, marți sCena, miercuri LIBER și joi petrecere pentru copii la ElectroKids!

Mai pe larg. În Sf.Gheorghe, deşi un oraș mic din Transilvania, tendințele vieții culturale arată o dezvoltare continuă, astfel că orașul nostru a devenit o pată de culoare recunoscută a acestei regiuni. Încadrându-ne în această tendință ascendentă, dorim să creăm un nou tip de spațiu comunitar: teatrul-cafenea, la Fapados CulturCafé, o cafenea care poate găzdui activități culturale, bine echipată și cu o atmosferă primitoare. Cafeaua se face din boabe atent selecţionate şi prăjite cu ajutorul lui Gábor Sipos, un specialist în cafea din Ungaria (Semiramis Coffee- webpage: coffein.ro). Deci, ideea este de a crea un spațiu comunitar care să poată transmite gândirea, valorile estetice ale artei teatrale fără granițele instituției și de a oferi șansa unei conectări directe. Acest lucru va fi posibil prin spațiul de artă creat în cafenea, care va funcționa cu propriul plan de stagiune, unde nu doar spectacolele, ci și serile de lectură și atelierele de teatru vor adăuga culoare programului teatrului-cafenea astfel creat.

Astfel, am dezvoltat o „perioadă de probă” de 3 ani, care cuprinde pe scurt:
12 spectacole din care crearea, prezentarea și jucarea a 6 texte, 3 premiere de texte independente, 3 invitații la lectură regizate de Zalán, precum şi 4 ateliere pe diferite teme și mai multe lecturi de texte dramatice contemporane internaționale.

Detalii în meniul sCena.

Lista și data prezentărilor vor fi publicate la începutul fiecărei luni!

 

 

 

 
02 uz volgye valea uzului 2019 05 12

 
Fapados - Calendar de evenimente

 
02 uz volgye valea uzului 2019 05 12

 
02 uz volgye valea uzului 2019 05 12

fapados fbfapados fbfapados fb

Copyright © 2020 | Fapados Kultúr Café

Design grafic: CSÍKI Csaba | Site-ul a fost creat de: Digital Studio